Faza ndërkombëtare e vlerësimit ka filluar

Me një numër rekord prej mbi 110.000 fotografi, të marra nga mbi 13.000 ngarkues në 26 vendet pjesëmarrëse me partner UNESCO-n, u ngarkuan gjatë raundit kombëtar Wiki Loves Earth! Secili nga komunitetet pjesëmarrëse kanë zgjedhur dhjetë fotografitë e tyre më të mira të cilat i përfaqësojnë në raundin ndërkombëtar të konkursit. Tani nëntë anëtarët e jurisë një prej të cilëve është dhe Besnik Hamiti, përfaqësues i Shqipërisë dhe Kosovës, kanë detyrën më të vështirë, të zgjedhin fotot më të mira në mbarë botën.

File:The burning mountain.jpg

Mount Kanchenjunga seen from Goechala. Photo by Yoghya, freely licensed under CC BY-SA 4.0

 

File:Liqeni Ohrit. Pogradec.jpg

Lake Ohrid. Photo by Fation Plaku, freely licensed under CC BY-SA 4.0

Burimi: wikilovesearth.org

Shpallen fituesit e garës WLE 2016

Gara e fotografisë WLE 2016 e organizohet për herë të parë në Shqipëri dhe Kosovë. Gjithsej janë ngarkuar 802 foto nga 100 pjesëmarrës në Shqipëri ndërsa në Kosovë 365 foto nga 63 pjesëmarrës. Gjatë muajit korrik, një juri prej pesë anëtarësh e përbërë nga:

    • Ammar Tivari (administrator në Wikipedian shqip)
    • Olsi Hysa (administrator në Wikipedian shqip)
    • Lars Haefner (profesionist i marrëdhënieve me publikun, kontribuues në Wikipedian gjermanisht dhe Wikimedia Commons, fotograf)
    • Besnik Hamiti (fotograf i bazuar në Prishtinë, producent televiziv dhe Wikipedian)
    • Shkumbin Brestovci (profesionist i dizajnit të uebit, Wikipedian and anëtar i bordit në OJQ-në FLOSSK)

 

Juria ka analizuar dhe vlerësuar fotot më të mira dhe më cilësore të ngarkuara nga garuesit përmes tri raunde votimesh. Lista e 10 fotove fituese mund të shihet në këto dy linqe:

Shqipëri: Commons:Wiki Loves Earth 2016 in Albania/Winners

Kosovë: Commons:Wiki Loves Earth 2016 in Kosovo/Winners

Organizatorët kanë limituar numrin e fotove në Top 10 nga i njëjti fotograf në tri ndërsa në tre vendet e para në një nga ato që kishte votuar juria. Për këtë arsye, lista e fotove që janë dorëzuar në garën ndërkombëtare dallon paksa, ku shihet se konkurrenca është mjaft e fortë.

Fotografët fitues luten të aktivizojnë komunikimin me email (në fund të faqes këtu pasi të jeni kyçur) në llogarinë e tyre në Commons që të mund t’i kontaktojmë për ndarjen e çmimeve.

Falënderojmë jurinë dhe të gjithë pjesëmarrësit që kontribuuan me foto në dokumentimin dhe promovimin e vlerave të trashëgimisë së natyrës së dy vendeve tona.

Përfundon gara

Përfundon gara e fotografisë për vitin 2016, në të cilën paraprakisht janë janë ngarkuar 802 foto nga 100 pjesëmarrës në Shqipëri ndërsa në Kosovë 365 foto nga 63 pjesëmarrës. Brenda javës së ardhshme do të formohet një juri prej 5 anëtarësh që do të vlerësoj fotografitë dhe kontribuuesit më të mirë.

Rezultatet dhe njoftimi i fitueseve do të bëhet në javën e fundit të këtij muaji (korrik).